Sol·licita pressupost sense compromís

  Muro Cortina

  Mur cortina: què és i els seus avantatges

  L’exterior d’un edifici és important per a la integritat estructural de l’edifici, alhora que protegeix l’interior de l’edifici. Els murs cortina és una de les maneres de protegir els edificis dels elements exteriors agressius, així que vegem amb més detall què és un mur cortina i els seus avantatges principals.

  El mur cortina, també conegut com a façana lleugera, és un sistema de façanes que es pot definir com l’envolupant extern autoportant compost per elements lineals, units entre si i que estan ancorats a l’estructura principal de l’edifici. Els murs cortina es construeixen mitjançant la repetició d’elements prefabricats que inclouen elements de protecció, obertura i accessibilitat.

  La funció principal d’aquest sistema és delimitar l’exterior i l’interior de l’edifici, protegir l’interior dels agents atmosfèrics i regular el flux de calor per a més comoditat. Pel que fa al disseny, el mur cortina fa que es creï una estructura moderna i sofisticada, oferint alhora un confort mitjançant el pas de llum natural i estalvi energètic.

  Característiques i avantatges del mur cortina

  • Estètica i flexibilitat de disseny

  Un dels avantatges més obvis d’especificar un mur cortina és l’aparença de l’edifici. Els murs cortina proporcionen un acabat modern amb línies netes i els sistemes són extremadament flexibles, cosa que brinda als arquitectes i altres especificadors la flexibilitat per crear un edifici amb un aspecte únic.

  • Rendiment estructural

  Els sistemes de murs cortina poden semblar fràgils, ja que estan fets de vidre, però en realitat ofereixen un alt nivell d’estabilitat estructural. Estan dissenyats específicament per abastar diversos pisos i poden bregar amb factors com l’expansió i contracció tèrmica, la desviació de l’aigua i l’oscil·lació i el moviment de l’edifici de manera efectiva.

  • Lleuger

  Els murs cortina és una opció lleugera per a l’envoltant d’un edifici, i els components estructurals es poden fabricar amb una varietat de materials per mantenir el pes baix, alhora que es garanteix la flexibilitat del disseny.

  • Rendiment tèrmic

  El disseny i especificació correctes d’un sistema de mur cortina poden resultar en una envolupant de l’edifici que proporcioni un alt nivell de rendiment tèrmic. Això pot contribuir a millorar i complir els requisits d’eficiència energètica establerts al Reglament de construcció.

  • Transparència

  L’especificació per maximitzar l’ús de la llum natural ha estat sempre un element important del disseny arquitectònic. En el cas dels sistemes de murs cortina, poden portar llum natural a espais difícils. Això beneficia els ocupants, en millorar la qualitat de la llum a l’edifici i també ajuda a reduir la quantitat d’electricitat necessària per mantenir l’interior il·luminat.

  A Tancal som especialistes en la instal·lació del mur cortina, i podem assegurar-vos que els murs cortina de Tancal garanteixen un resultat impecable, aportant a l’edifici modernitat i paral·lelament, funcionalitat.

  Pots demanar pressupost sense cap compromís.