Sol·licita pressupost sense compromís

  mamparas-ducha-baño-Tancal

  Quina mampara de dutxa és millor per a la teva llar

  Quan volem dissenyar un bany des de zero o si tenim pensat remodelar-lo, cada vegada són més aquells que opten per les mampares per acompanyar les seves dutxes o banyeres. Alguns dels factors i característiques que fan que tanta gent s’inclini per aquesta opció són les facilitats que ofereix, tant per a la neteja com per al seu ús, i l’aspecte que li atorga a la nostra cambra de bany.

  Però així com no tots els banys són iguals, tampoc no ho són les mampares, de manera que depenent de l’espai, del tipus de dutxa i dels teus gustos personals, pots optar per diferents tipus de mampares de dutxa. Com pot resultar difícil escollir entre totes les opcions que existeixen, al següent article de Tancal et donarem les claus per encertar en la teva compra.

  Sigui com sigui el teu bany, a Tancal sempre hi ha una opció que s’adapta a tu. Necessites fàcil accés? Vols un disseny bonic? El confort és el més important per a tu? Vols un preu més assequible? Totes aquestes preguntes són fonamentals per poder escollir el model adequat. Pren nota els consells següents!

  Tipus de mampares segons l’obertura i l’espai

  L’espai lliure al voltant de la dutxa i el tipus de plat –quadrat, rectangular, corb…– condicionaran l’elecció d’un disseny o altre.

  • Plegables

  La mampara de dutxa plegable és ideal per als banys amb poc espai al voltant del plat de dutxa. Està constituïda de diverses peces, que en obrir-se, es pleguen sobre si mateixes com si fos un acordió. En general, es constitueixen de 4 fulles plegables, dues d’una banda, i dues de l’altra, que sigui de cara o en angle.

  • Corredisses

  El 90% de les mampares s’instal·len amb aquest sistema corredís, ja que en lliscar sobre unes guies no necessiten angle d’obertura i no resten espai al bany. Això fa que siguin una opció perfecta per a banys petits. A més, són les mampares més hermètiques. L’únic “però” és que solen comptar amb més perfileria que una d’obertura abatible, el disseny de la qual sol ser més net. Foto

  mampara-ducha-corrdera-tancal-carpinteria

  • Fixes

  Les mampares amb panells fixos a banys mini són la millor opció, perquè no ocupen espai ni resten llum. Assegureu-vos que podeu accedir de manera còmoda al plat de dutxa. Quan el panell és fix, se subjecta a la paret simplement amb una frontissa.

  mampara-ducha-tancal-serigrafiada

  • Abatibles

  S’obren cap a dintre, cap a fora o en alguns casos en ambdós sentits, sent molt pràctiques en banys amplis on no importi hipotecar cm que s’han de deixar lliures per obrir la porta. Per a la seva instal·lació es necessita un espai lliure davant de la dutxa equivalent al que mesuri la porta. El més habitual són 45 cm. El seu principal avantatge és que deixen un buit ampli d’entrada al plat, molt més gran que les corredisses. A més, la seva estètica és més minimalista, ja que amb prou feines necessita perfils.

  mampara-practicable-tancal-ducha

  Perfileria i rodaments de qualitat

  La perfileria no és només una decisió estètica, ja que la seva qualitat determinarà en gran mesura la durabilitat de la mampara. Per la seva resistència a la humitat, l’adaptabilitat i la lleugeresa, l’alumini ha desbancat l’acer inoxidable –molt minoritari– i el PVC. Si busques guanyar sensació despai a la zona de dutxa ia tot el bany, valora lopció dun disseny sense perfileria.

  mampara-ducha-tancal-a-medida

  En el cas de les mampares corredisses, a més, caldrà prestar especial atenció als rodaments. Són les peces que permeten obrir la porta i, com amb la perfileria, influeixen i molt a la vida de la mampara. Es recomana que siguin dobles per facilitar el lliscament de la mampara i garantir una obertura suau i silenciosa. A més, els dobles redueixen el desgast davant dels rodaments simples.

  La importància del material de la mampara

  El vidre ha substituït l’acrílic, convertint-se en el material estrella dels panells de la mampara. Es tracta d’un vidre temperat de seguretat resistent als impactes i, en cas de trencament, ho fa a trossos molt petits i arrodonits sense parts tallants.

  Un altre element que cal tenir en compte és l’acabat del vidre. El més habitual és el transparent, ja que dóna sensació de més espai. De fet, si la dutxa està al costat de la finestra i no vols restar gens ni mica, no ho dubtis: aposta per una mampara transparent.

  Si busques preservar la intimitat sense renunciar a la llum, la millor opció són els translúcids. També n’hi ha de serigrafiats o fins i tot decorats.

  mampara-baño-serigrafiada-cristal-tancal

  Amb tractament anticalç, més fàcil de mantenir

  No ho dubtis. Val la pena escollir el vidre amb un tractament anticalç. Com que aquesta protecció evita que les gotes, restes de calç… s’adhereixin, t’estalviarà feina en netejar.

  A la nostra fusteria d’alumini de Granollers y Sant Cugat, oferim aquest aspecte tan rellevant a totes les nostres mampares per garantir comoditat a l’hora del manteniment.

  Escollir el tipus de mampara més adequat per a la dutxa del nostre bany és molt important i per això sempre hem de tenir en compte diferents factors per triar la millor opció.

  Si després de llegir l’article no ho acabes de veure clar, no et preocupis! Visita les nostres exposicions i els professionals de Tancal estaran a la teva disposició perquè els expliquis les teves necessitats i puguin assessorar-te i ajudar-te a escollir l’opció que més us beneficiï i que millor llueixi a la vostra cambra de bany.