Sol·licita pressupost sense compromís

  Tipos de persianas de aluminio

  Quins tipus de persianes d’alumini ha?

  Molts clients acudeixen a Tancal, amb el mateix dubte quan van a comprar unes finestres noves per a la seva llar. No saben si instal·lar persianes automàtiques o manuals. A continuació repassarem en què consisteix cada un dels tipus de persianes d’alumini per ajudar-te a aclarir qualsevol dubte que tinguis i que la decisió per un sistema o un altre sigui més senzilla.
  Persianes manuals
  La forma clàssica d’accionament de les persianes és manual. Podem pujar o baixar la persiana a l’llençar o deixar una cinta que s’enrotlla en una politja situada al calaix d’aquesta.
  Dins de les persianes d’accionament manual pot ser que la ubicació de la cinta estigui en el drap de la persiana o bé fixat en l’obra a la banda de la finestra. El més habitual és que estigui inserit dins el propi marc de la finestra en forma de recollidor de cinta. D’aquesta manera, podem recollir o deixar anar la cinta al nostre gust segons la posició en què vulguem deixar la persiana.
  Persianes automàtiques
  Des de fa diverses dècades hi ha un sistema d’accionament de les persianes alternatiu molt més còmode. Estem parlant de les persianes automàtiques o motoritzades. Es pugen i es baixen a través d’un petit motor elèctric inserit al calaix. Lògicament, en funció de la mida i el pes de la persiana el motor requerirà més o menys potència.
  Se solen inserir uns polsadors o interruptors a la banda de cada finestra per controlar la pujada i baixada de les persianes elèctriques. Aquests poden ser:

  • Interruptors dobles: permeten pujar o baixar la persiana.
  • Interruptors de tres posicions: permeten pujar, baixar i aturar la persiana.
   Tots dos polsadors tenen una configuració especial perquè no es puguin enviar ordres contràries a el mateix temps de pujada i baixada.

  Els últims avenços de les persianes automàtiques permeten instal·lar motors amb comunicació sense fils que ens permeten accionar les persianes a distància. Ho podem fer a través d’un petit comandament a distància quan estem a casa o, fins i tot, estant fora gràcies a una aplicació mòbil.
  Ara que ja coneixes en què consisteixen els dos tipus de persianes d’alumini que existeixen, ja pots escollir el que més et convingui. Si encara no ho tens clar, contacta’ns i deixa’t assessorar pel nostre equip d’experts en fusteria d’alumini.