Sol·licita pressupost sense compromís

  tipos de aluminio para ventanas

  Tipus d’alumini per a finestres

  Quan busques instal·lar o renovar les finestres de casa teva, és fonamental seleccionar el material correcte. L’alumini es destaca com una opció popular degut a la seva durabilitat i versatilitat. En aquest article, aprofundirem en els diferents tipus d’alumini per a finestres, ajudant-vos a triar el més adequat per a les vostres necessitats.

  Per què escollir alumini per a les finestres?

  Abans d’explorar els tipus d’alumini, entenem per què aquest material és una elecció encertada per a les finestres.

  • Durabilitat i resistència: L’alumini és conegut per la llarga vida útil i resistència als elements.
  • Manteniment senzill: Requereix poc manteniment i fàcil de netejar.
  • Estètica moderna: Ofereix un acabat elegant i s’adapta a diferents estils arquitectònics.
  • Eficiència energètica: Amb les tecnologies adequades, les finestres dalumini poden oferir un excel·lent aïllament.

   

  Explorant els tipus d’alumini per a finestres

   

  Alumini estàndard

  Aquest és el tipus més comú dalumini utilitzat en finestres. És lleuger, fort i ofereix una excel·lent relació qualitat-preu.

  • Relació qualitat-preu: L’alumini estàndard és conegut per la seva excel·lent relació qualitat-preu. Ofereix durabilitat i resistència a un cost relativament baix en comparació amb altres materials.
  • Lleugeresa: Tot i la seva resistència, l’alumini és un material lleuger, cosa que facilita la seva manipulació i instal·lació en una varietat d’aplicacions, incloent-hi finestres i marcs de portes.
  • Resistència a la corrosió: L’alumini té una resistència natural a la corrosió. Això ho fa ideal per utilitzar-lo en ambients exteriors i en zones amb condicions climàtiques variades.
  • Durabilitat: És un material extremadament durador que pot suportar el desgast diari sense deteriorar-se ràpidament. Aquesta durabilitat el fa ideal per a aplicacions a llarg termini.
  • Versatilitat de disseny: L’alumini estàndard pot ser modelat i fabricat en una varietat de formes i mides, cosa que el fa adaptable a una àmplia gamma de dissenys arquitectònics.
  • Manteniment senzill: Les superfícies d’alumini són fàcils de netejar i mantenir, cosa que redueix el temps i el cost associats amb el manteniment.
  • Reciclabilitat: L’alumini és completament reciclable, cosa que el converteix en una opció sostenible i ecològica. El seu reciclatge requereix només una fracció de lenergia necessària per produir alumini nou.
  • Bona conductivitat tèrmica i elèctrica: Tot i que això pot ser un desavantatge en termes d’aïllament tèrmic a les finestres, l’alta conductivitat tèrmica i elèctrica de l’alumini ho fa útil en altres aplicacions.

   

  Alumini amb trencament de pont tèrmic (RPT)

  Una opció més avançada és lalumini amb trencament de pont tèrmic (RPT). Incorpora una barrera de material aïllant entre les cares interna i externa del marc.

  • Millor aïllament tèrmic: El principal avantatge de l’alumini RPT és la capacitat de millorar l’aïllament tèrmic. El sistema de ruptura de pont tèrmic redueix la transferència de calor o fred a través del marc, millorant l’eficiència energètica de l’edifici.
  • Reducció de condensació: En minimitzar la transferència de temperatura, l’alumini RPT disminueix significativament el risc de condensació en els marcs, cosa que és crucial per evitar problemes d’humitat i floridura.
  • Eficiència energètica: En millorar l’aïllament, l’alumini RPT contribueix a una eficiència energètica més gran, la qual cosa pot portar a un estalvi en els costos de calefacció i refrigeració.
  • Confort millorat: La ruptura del pont tèrmic significa que les superfícies interiors de les finestres i portes no es refreden ni escalfen tant, cosa que augmenta el confort dins de l’edifici.
  • Reducció de soroll: Tot i que el focus principal és l’aïllament tèrmic, també pot oferir una millora a l’aïllament acústic en comparació amb l’alumini estàndard.
  • Sostenibilitat: En ajudar a reduir l’ús d’energia per a la calefacció i la refrigeració, l’alumini RPT és una opció més sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

   

  Alumini anoditzat

  L’alumini anoditzat es tracta mitjançant un procés electroquímic que n’augmenta la resistència a la corrosió i en millora l’acabat estètic.

  • Major resistència a la corrosió: El procés d’anodització incrementa significativament la resistència de l’alumini a la corrosió, cosa que és especialment beneficiosa en ambients humits o salins, i als raigs UV.
  • Durabilitat millorada: L’alumini anoditzat és més resistent a les ratllades i al desgast que l’alumini no tractat, gràcies a la seva capa superficial endurida.
  • Acabat estètic i versàtil: L’anodització permet una varietat d’acabats estètics, incloent-hi una gamma de colors i textures. Això ho fa atractiu per a aplicacions arquitectòniques i de disseny.
  • Manteniment senzill: Les superfícies d’alumini anoditzat són fàcils de netejar i mantenir, i són menys propenses a la decoloració i les taques.
  • Assegurança per al medi ambient: El procés d’anodització és generalment segur i no produeix substàncies tòxiques. L’alumini anoditzat és reciclable, fet que contribueix a la seva sostenibilitat.
  • Millora de la resistència tèrmica: L’alumini anoditzat pot suportar temperatures més altes sense patir danys a l’acabat, a diferència d’altres tractaments com la pintura.
  Alumini lacat

  L’alumini lacat es recobreix amb pintura en pols i després s’enforna, oferint una àmplia gamma de colors i textures.

  • Àmplia gamma de colors: L’alumini lacat ofereix una gran varietat de colors, cosa que permet una personalització estètica que es pot adaptar a qualsevol disseny arquitectònic.
  • Resistència a la corrosió millorada: El recobriment proporciona una capa addicional de protecció contra la corrosió, fet que és especialment beneficiós en ambients humits o salins.
  • Durabilitat i resistència al desgast: La capa de lacat protegeix l’alumini d’esgarrapades i desgast, mantenint el seu aspecte estètic durant més temps.
  • Manteniment senzill: Les superfícies lacades són fàcils de netejar i mantenir, i són resistents a les taques i la decoloració.
  • Protecció UV: El lacat pot oferir una certa protecció contra els nocius raigs UV, ajudant a preservar el color i la integritat del material al llarg del temps.
  • Sostenibilitat: Igual que altres formes d’alumini, l’alumini lacat és reciclable, fet que contribueix al perfil de sostenibilitat.

   

  Consideracions per a l’elecció de l’alumini 

  1. Ubicació i clima: El tipus d’alumini que trieu ha de ser adequat per a les condicions climàtiques de la vostra regió. Per exemple, lalumini amb RPT és ideal per a climes freds o zones costaneres.
  2. Estil arquitectònic: L’alumini ofereix una gran flexibilitat en termes de disseny. Selecciona un estil que complementi l’estètica de casa teva.
  3. Eficiència energètica: Considereu l’eficiència energètica que proporcionen els diferents tipus d’alumini per a finestres, especialment si busqueu reduir costos en calefacció o refrigeració.
  4. Pressupost: El preu varia segons tipus d’alumini. Estableix un pressupost i cerca l’opció que ofereixi la millor relació qualitat-preu.
  5. Instal·lació i Manteniment: Un cop hagueu triat el tipus d’alumini, assegureu-vos de comptar amb professionals qualificats per a la vostra instal·lació. Un bon manteniment és clau per prolongar la vida útil de les finestres.

   

  El valor afegit de triar alumini per a les finestres 

  1. Sostenibilitat i reciclatge: L’alumini és un material molt sostenible i reciclable. Triar alumini per a les finestres no només és una decisió intel·ligent en termes de durabilitat i estètica, sinó també en termes de responsabilitat ambiental.
  2. Millora de la qualitat de vida: Les finestres dalumini milloren la qualitat de vida dins de la llar, oferint millor aïllament acústic i tèrmic, i contribuint a un ambient interior més confortable i saludable.
  3. Valor de revenda de la propietat: Les finestres dalumini poden augmentar el valor de revenda de la teva propietat. La seva durabilitat, baix manteniment i estètica atractiva són qualitats valorades al mercat immobiliari.

   

  Prenent la Decisió Correcta

  Triar el tipus d’alumini per a les finestres és una decisió important que impactarà tant en la funcionalitat com en l’estètica de casa teva. A Tancal, us oferim assessorament expert i solucions a mida per assegurar-nos que trobeu l’opció perfecta que s’adapti a les vostres necessitats i expectatives. Contacta amb nosaltres per a més informació i assessorament personalitzat.